Pagina's

woensdag 16 juli 2014

Bij Egersund omhoog.

Rustdag? Noem dat maar een rustdag! Maar werkelijk een heerlijke nacht gehad hoor! Het bed bewoog niet, je gleed niet naar één kant, je werd niet geroepen als je eigenlijk nét in slaap was gevallen. Heeeeerlijk!
Vanmorgen is Herbert gratis broodjes gaan halen die door een winkel in Egersund aan de bezoekers aan de bezoekers worden gegeven. Kregen we zomaar twee vouchers voor van de havenmeester gisteren. Leuk toch?
Daarna heerlijk ontbeten, een halve douche maar geen warm water grrrrr, blog bijgewerkt en verstuurd en op pad met de benenwagen naar de Varberg alwaar een mooi uitzicht ons in het vooruitzicht gesteld was.
Weten jullie wel hoe frustrerend is als je zoon gewoon naar boven huppelt en jij er zwaar hijgend en puffend, bij iedere 20 m. stijgen moeten uitblazen, achter aan sukkelt?
Maar aan alles komt een eind en ook aan deze toch maar 120 m. hoge berg (meer heuvel eigenlijk).

Zahree Noorwegen 2014 verkleind 058

Zicht richting de haven. Net achter het grote rode dak kun je Zahree net zien liggen

In vroege tijden was dit het uitkijkpunt om de vijand goed in het snotje te houden en ook de Duitsers hebben vanaf dit punt tijdens de bezetting van Noorwegen alle geallieerde bewegingen in de gaten proberen te houden. Maar we lazen dat ze door de Engelsen hier flink hun vet hebben gekregen.

Zahree Noorwegen 2014 verkleind 059 Zahree Noorwegen 2014 verkleind 070 Zahree Noorwegen 2014 verkleind 071

Foto’s uit bezettingstijd. De middelste foto laten de bombardementen zien van de U-boten door de Engelsen

 

Zahree Noorwegen 2014 verkleind 060 Zahree Noorwegen 2014 verkleind 061 Zahree Noorwegen 2014 verkleind 063 Zahree Noorwegen 2014 verkleind 066

Uitzicht naar alle kanten.


Daarna ging er een mooi voetpad rond de Varberg en hadden we mooie doorkijkjes richting de Noordzee.

Zahree Noorwegen 2014 verkleind 072 Zahree Noorwegen 2014 verkleind 073

Lommerrijk!


Langzaam daalden we weer richting Egersund en kwamen precies uit bij de Italiaanse ijscowinkel en raad eens….de heren hoefden geen ijsje dus nam ik er ook maar geen. Gezondheidsfreaks toch? Grrrrrrr!

Zahree Noorwegen 2014 verkleind 076

Wij blieven geen ijsco!


We zochten heel Egersund af op zoek naar een paravaan. Dat is een hengelartikel dat ervoor zorgt dat je lijn gaat duiken. Die hadden ze nergens maar wel een ander vistuig dat men hier veel gebruikt en er ZEKER voor gaat zorgen dat we morgen verse vis op het bord krijgen. Makreel ofzo….zegt Rutger! We rekenen erop Rut!
Toen wat boodschapjes doen in de goed voorziene Coöp. Schrikken!!!! Niet normaal, die prijzen hier! Het is gewoon twee keer zo duur als in ons eigen landje! Zeker weten dat de gehele voorraad blikvoer onder de vlonders weg is als we terug zijn!

Daarna lekker aan dek in het zonnetje chillen. Boekjes lezen en om klokke vijf aan de borrel.
We hadden een interessant gesprek over ethiek en de plaag van emails aan iedereen en over alles en daarna mocht kokkie Tineke de kombuis in en had in 20 ms de aangeklede karbonades op tafel. De crew vond het alweer lekker!
Nu ben ik net voor de tweede keer naar de douches afgereisd en de douche genomen waar Herbert goede ervaringen mee had. Eindelijk haren gewassen onder een WARME douche! Yeaaaaah!

Morgen schijnen we om 5 uur des ochtends te moeten vertrekken vanwege gunstige wind. De voorspelling zegt dat we regen krijgen. Is dat even jammer na zo’n heerlijke dag als vandaag!
Het wordt nog even spannend of we de Eigeroey Bru (brug) onderdoor kunnen. Het hangt erom. We zouden toch minstens 75 cm. over moeten houden…Mij iets te spannend eigenlijk maar het scheelt wel een heel eind omvaren.
Jullie lezen vanzelf of we onszelf ontmast hebben of dat het goed is gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten