Pagina's

vrijdag 16 december 2016

Vrijdag 16 december. Het is alweer een week dat we hier op die enorme plas zeilen om op een geheel ander continent te komen! Zuid-Amerika. Er zijn van die dagen dat je denkt: waarom wilden we dat ook alweer? En: wie was het die zei dat oversteken makkie was. Altijd noordoosten windje tussen 3 en 4..elke dag verse vis en luieren ohne Ende? Sprookjes. Het is hard werken hier. De wind heeft er nog een paar knoopjes bij gedaan. We zagen ook al 30 knopen even. Dat kan Zahree prima aan hoor. Verschillende zeilvoeringen zijn al uitgeprobeerd. Maar de enorme golven die achterop maar ook schuin van achteren oplopen maken dat alles wat je wilt doen in een andere stand dan de horizontale of zittend laten we zeggen...een opgave wordt. We gaan wel lekker hard op ons doel af..dat dan weer wel!
We zullen het er nog een paar dagen mee moeten doen. Daarna, is de verwachting,  zal de wind wat kalmeren en de zeegang hopelijk ook.
In de tussentijd proberen we toch lekker te eten,  ruimte te geven aan hen die zich even niet zo lekker voelen. Een tukkie op z'n tijd, muziek luisteren, lezen of zomaar een beetje voor je uit staren naar die aanstormende golven die meestal besluiten onder Zahree door te gaan. Nog maar een enkeling heeft het gewaagd aan de zijkant aan dek te wippen.
We zijn heel erg blij met het netje van de andere Nederlandse boten waarvan de Bluenose en de Bojangles Domburg hebben bereikt.
We hebben bijvoorbeeld aan de Bluenose gevraagd sleepmogelijkheden na te vragen in het geval de motor toch kuren gaat vertonen op de Suriname rivier die toegang geeft tot Paramaribo en daarna ons uiteindelijk doel, Domburg. Toch een fijn idee dat we opgevangen worden door die hele Hollandse enclave. Maar eerst 'nog even' de tweede helft van de oversteek volbrengen. We hebben zojuist de boord klok 1 uur terug gezet. Dat betekent dat we nog eventjes moeten wachten tot het borreltijd is en dat het vanavond vroeg donker is. Maar morgenochtend weer op een aardige tijd licht wordt.
Tot gauw! Groetjes van de Zahreetjes.
Snelheid tussen de 5 en 6 knts. Koers 260 °. Afstand tot de uiterton van Suri 940, officieel op de helft,  zeemijlen.  Positie 11N44, 40W09.

Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten