Pagina's

woensdag 14 december 2016

Dag 5 van de oversteek. Woensdag 14 december op de Atlantische Oceaan waar de golven indrukwekkende hoogten beginnen te krijgen. En ze gaan nog hoger worden. Ruim 3 meter zeggen de voorspellingen. De meesten rollen gezellig met ons mee maar je hebt ook pestkoppen die Zahree op haar zij gooien en de stuurman of - vrouw of de stuurautomaat het leven zuur maken. Het mensachtige type sleurt dan aan het stuurwiel en probeert ook nog op de been te blijven. Het  machinale type geeft een paar stevige blerende geluiden en vraagt een evenredige hoeveelheid stroom. Maar de stuurautomaat blijft mijn beste vriend(in)!
En sturen in deze zeeën lijkt op werk en dat is niet aan mij besteed,  sorry! Daar was weer zo'n freakwave! Pfffffff!
Verder gaat alles goed. De temperatuur loopt verder op naarmate we westelijker komen.
Het ochtendnetje begon met het liedje Ik ben vandaag zo vrolijk...zo vrolijk...bijdrage van de Agaathjes. Lachen! Iedereen maakt goede voortgang maar baalt van de bumpy ride door de swell. Niks aan te doen...krijg je er gratis bij!
Aan het eind mocht Melle van de Agaath even wat tegen vriendje Coen van de Freya zeggen. Gezellig gekwebbel en zegt hij keurig 'over' aan het eind! Hahahaaa! Coen was gelijk uitgeluld. Naar de cursus Marcom A zei zijn pa! Hahaaa!
Verder een rustige dag. 2 vissen aan de haak maar terug gezet vanwege de kleinere maat. De laatste bleek nadat ik in de Visbijbel had gekeken een Zeebrasem en die wordt niet veel groter. Tja..geluk voor de zeebrasem...deze keer!
We hebben nu officieel 1/3 e van de afstand erop zitten. De wind blaast constant net boven de 20 knts. Snelheid ruim 6 knts. Afstand tot Paramaribo 1237 mijl. Positie 13N05 35W21.
Groetjes van de Zahreetjes

Sent from Iridium Mail & Web.

1 opmerking:

 1. Dag lieve allemaal daar op het grote water!

  Het is midden in de nacht, ik lig wakker en denk aan jullie. Lees alle verhalen en kom tot rust :-) het gaat zo te lezen goed met julie. De wind lekker in de zeilen, motormysterie opgelost en dolfijnen om de boot! Jullie sterrenhemel klinkt jaloers makend zo uit lichtvervuild Amsterdam, al ben ik dankbaar dat mijn bedje niet beweegt. ;-)

  Met veel plezier lees ik jullie blog!

  Goede reis & behouden vaart, mooie snelheid hebben jullie!

  Veel liefs Fleur (nichtje Van Dominique)

  BeantwoordenVerwijderen