Pagina's

dinsdag 13 december 2016

Dag 3 - 4. Maandag en dinsdag 12 en 13 december. Hallo allemaal. De Zahreetjes vanaf de oceaan! We gaan als een speer met de wind iets te oostelijk naar onze smaak. We varen nu west en zullen over een tijdje moeten grijpen om weer op de goede hoogte voor Paramaribo te komen.
De nacht ging prima met windje rond de 20 knopen. We hebben een rif gezet om uitschieters richting de 25 knts voor te zijn en toch genoeg voortstuwing te hebben. Dat bleek een prima keuze! Met het krieken van de dag ging tijdens de ochtend wacht de vislijn uit en na een uurtje: BEET! Zat Herbert net op het kleinste kamertje...maar net voor dat Thijs het geelvintonijntje zou 'landen' dacht deze: ' mijn leventje eindigt NIET op het bord van deze ploerten' en  weg was ie. Ach...eigenlijk was ie nog te klein..zeiden we maar tegen elkaar.
De generator startte maar met tegenzin. Niet helemaal oké.  Erger was dat net na het praten op het  'netje ' bleek dat ook de motor zei: doe het zelf maar! Grote schrik alhier.  Maar alle tijd om het op te lossen...hopelijk waait de wind tot aan Paramaribo. Technisch team Herbert en Thijs hebben ontdekt dat zeewater de uitlaten binnen komt en, hoewel dat niet zou moeten kunnen,  toch de motor weet te bereiken. Ongetwijfeld door de kracht van de swell. Nu dus de enorme klus van het zeewatervrij maken van karter, cylinders, de buizen van de rookafvoer...maar raad eens: de motor slaat net aan! Wat een enorme opluchting! Alles klinkt goed...en al drinken we niet...de jongens mogen een half biertje.
Verder zijn we blij met de andere boten voor ons. Sommigen hebben ook best pittige dingen op te lossen en daar praten we met elkaar over en leren we van.
Genoeg voor vandaag. We gaan EVEN ontspannen en ik ga Do haar haren wassen.  Moet ook gebeuren toch?
Wind  18 knts ONO. Snelheid tussen 5 en 6 knts. Nog af te leggen 1416 zeemijl.
Groetjes van opgeluchte Zahreetjes.

Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten