Pagina's

vrijdag 3 augustus 2012

Zeeland is mooi!!


Woensdag 1 augustus Sint Annaland in de middag verlaten. Onze inschatting is dat het een dagje parasailor voeren zou zijn. Maar dat hadden we niet helemaal goed ingeschat met de wind. Na het geultje naar het mastgat bleek de wind te voorlijk in te komen en moest het enorme zeil er weer af. Het woei flink en de mannen hadden nog moeite om de boel naar beneden te krijgen. De arme stuurvrouwe kreeg allerlei instructies om zus en zo te varen en eindelijk was het doek beneden. Dan maar weer het gewone tuig erop. Plotsklaps was het helemaal gedaan met de wind. Na de Zeelandbrug was er geen zuchtje meer over en was het op de motor naar Neeltje Jans het enige wat ons nog overbleef. Daar is een heerlijke ankerplek vanwaar een bezoek aan de expositie over de Deltawerken een kleine wandeling is. Thijs hoefde niet zo nodig; hij had er al eens een film over gezien. De kaarten zijn aan de prijs maar je bent dan wel de hele dag onder de pannen. Met kinderen moet het erg leuk zijn…zwemmen met zeeleeuwen enzo. Afijn wij volstonden met een rustig avondje en een aflevering van O'Hanlons Helden kijken.

Roompotsluizen, onaangename verrassing; geen draaibare brug


Donderdag 2 augustus zag het weer er weer heel anders uit. Dreigende luchten en een stevige wind. We hielden het na vertrek ook niet geheel droog. Maar het bleek een vergissing oftewel een eenmalige bui. Daarna klaarde het prqachtig op en werd het een zonovergoten dag met wind tussen 4 en 5. Nu grepen we onze kans en zetten de parasailor. We liepen op alleen dat enorme zeil 8 knopen over de grond. Eerlijkheid gebied te zeggen dat we ook wat stroom mee hadden. Te snel waren we bij Zierikzee. We streken de parasailor wat alweer veel gemakkelijk ging; oefening baart kunst. Daarna gereefd grootzeil, beetje weggedraaide genua en stagfokken en weer de Oosterschelde opgekruisd. Daarna weer omgedraaid en naar Zierikzee waar de havenmeester een mooi plekje aan de Nieuwe Haven voor ons in gedachte had.
Zierikzee


We liggen nu aan de Falcon, een van oorsprong marine-motorschip met daarop een alleraardigst paar met zoontje.Schipper Sjaak is monteur en ze hebben exact dezelfde motor als wij. Herbert heeft al voorzichtig geïnformeerd of hij van zijn diensten gebruik mag maken als het eens aan de orde is. We hebben leuk met ze geborreld en gekletst. 's Avonds een mooie wandeling door Zierikzee. Zierikzee heeft een museumhaven met prachtige authentieke schepen maar veel was er niet te beleven. Je mag er niet bijkomen. Misschien overdag? Na een lekkere softijs terug gewandeld naar de Zahree en na een volgende aflevering van O'Hanlon niet al te laat naar bed.
Zierikzee tijdens onze avondwandeling



Vrijdag 3 augustus: vroeg op voor ons om in het geniep Olesia van de bus te halen. Ze komt een dagje eerder en ze verrast Thijs die voor de verandering wel eens vroeg eruit was. Hij trok wat bleek weg. Had het helemaal niet verwacht! Nu gaan we zo op pad richting Westerschelde. Hoe? Misschien via het Veersemeer of anders…. We houden er zo palaver over (bijkletsen van de bemanning).
Tot gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten