Pagina's

zondag 5 augustus 2012

Een heel leuk weekend met Olesia


Z
Vrijdag 3 augustus in de avond…waar waren wij ook alweer? De tijd lijkt eindeloos lang. We doen heerlijk rustig aan. Slapen veel en lang. Dan kunnen we er na de vakantie weer lekker tegenaan. Nog maar even niet aan denken. Vrijdagavond hebben we een zeer rustige ankerplaats aan het uiterste armpje van de Oosterschelde gezocht, bij de Oesterdam.


Thijs en Olesia blij met elkaar

We konden beter ons gezicht naar de Zeelandbrug wenden; de andere kant zagen we veel industrie en één van de minder inspirerende kerncentrales van België met een minder gezellige pluim erboven.
De vernunftige trap van Herbert


Moet dat nou?

Herbert was echter zeer geestdriftig, zo geestdriftig dat ie te water ging om te onderzoeken waarom het log onder het schip maar niet prijs wilde geven hoe hard we eigenlijk gingen. Hij zag echter geen steek voor ogen onder water dus gaf het al gauw op. Thijs heeft ook nog even een duik genomen en kon er ook niet blij van worden. De temperatuur van het water hielp ook niet mee.

één....

twee!...
en!...
drie!!!!!


Het maal dat ik de meute voorzette werd in dank en met enthousiasme genoten en daarna mocht O'Hanlon weer het e.e.a. vertellen over dino's in Amerika. Daarna ging na een prachtige rustige avond met een hele mooie zonsondergang bij eenieder het lichtje uit en de luiken toe.

Zaterdag 4 augustus: Het Veersemeer werd ons doel. Dit is een half zout meer tussen Walcheren en Tholen. Voor de leuk lag het net iets teveel in de wind en de afstand tussen de boeien is net te krap voor een potje kruisen. Het leek warempel de Westeinder wel; zoveel zeil- en motorboten daar!
Op de motor

Verwaaide haren!

Druk hier, zeg!

Ongeveer 5 mijl voor Veere maakt het water een flinke bocht en was het weer te bezeilen.
Te snel was het tijd om de zeilen te strijken en wat nu weer! Wilde de voorste stagfok niet meer vallen! Een volgend blok met slijtageverschijnselen hield de val (de lijn waarmee een zeil gehesen wordt) vast. Dat maar voor anker vervangen. Thijs had er geen problemen mee om na het ankeren omhoog gehesen te worden. Mooi uitzicht!
k
Kapot blok en lekkere kaasboterham (stilleven)

Het blok is vervangen en de stagfok zal de volgende keer weer braaf naar beneden komen als het zijn tijd is. Met de bijboot gingen we naar Veere. In de haven was het enorm druk met boten. Wij prezen onszelf gelukkig met onze rustige ankerplek.
Veere werd bekeken en bewonderd. De kerk werd door ons via een voor mij te eindeloze wenteltrap beklommen en bovenop was het uitzicht mooi.
Prachtige stokrozen in straatje Veere

Mooi!

Jammer van de plensbui die het nodig vond ons van het dak te jagen. Beneden zagen we de Zahree rustig om haar anker draaien.
Uitzicht vanaf de kerktoren. De Zahree is de tweemaster.

De sluis naar het Kanaal door Walcheren

Die trap maar weer af; tijd voor een bezoek aan een terrasje.

Zij blijven nuchter!

Het werd alweer snel droog (lijkt een kenmerk van het weer in Zeeland) en aan de haven ploften we neer. Bier, wijn en de kinderen heel verstandig non-alcoholica. Dus terug was het glaasje-op…laat je varen. Olesia mocht nu aan de hendel van het motortje draaien en ons terugvaren.

Nee Thijs...nu mag ik eens een keertje sturen!

Had ze gedronken? Waarom voer ze als een drol in de pispot? Ooooo…het werkte natuurlijk contra wat betreft de stuurkunsten. Hahaha…maar we zijn er veilig gekomen hoor!
Oeps...beetje slingerend!

Haar aankomst was professioneel te noemen. Heel kalmpjes! Na een heftige discussie over homohuwelijken, weigerambtenaren en weet ik veel wat ging de één geagiteerd naar bed en de ander zette zich voor de tv voor een draak van een film. De kids bewonderden buiten in de prachtige vallende avond de regenboog die boven Veere stond.
Regenboog na buitje

Zondag 5 augustus…altijd een beetje een rare dag: we zijn eigenlijk elk jaar aan het zeilen dan. Het is de verjaardag van Herberts vader, maar die is er nu alweer jaren niet meer. We kozen het Kanaal door Walcheren voor een bezoek en verblijf in Middelburg. Direct konden we aansluiten in de sluis en Middelburg is sowieso maar 7 km. Voor de brug kregen we een prachtige plaats van de havenmeester.
Ja...daar zit Thijs alweer bovenin de mast


Behalve dat het hier naar hondenpoep ruikt na een regenbui is het hier helemaal perfect. Morgen gaan we verjaagd worden door een politieboot die hier gaat afmeren vanwege een wielerronde door Middelburg maar dat geeft niet. We gaan op tijd op pad naar Vlissingen vanwaar we Olesia na een heel leuk weekend met haar erbij op de trein zullen zetten en zelf het zeegat gaan kiezen om in één ruk door naar Scheveningen te varen. De tweede helft van de week wordt noordelijke winden voorspeld en liever zijn we dan al in de buurt van de thuishaven anders wordt het een langdurige business. Vanmiddag hebben we Middelburg verkend.

De Dom van Middelburg

KunstmarktOok Zeeland is ten prooi gevallen aan de koopziekte op zondag en er was kermis. We hebben alvast inkopen gedaan bij een enorme AH hier dus dat is alvast aan boord.
Thijs en Olesia verkenden nog even het water met de bijboot terwijl wij hier ons gemak houden. Ze zijn net terug; Olesia is het roeien nu ook machtig.
Ja ja, het roeien nu ook onder de knie!

Zo eten! Tot gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten