Pagina's

donderdag 30 augustus 2012

Wat ook nog allemaal moet gebeuren voordat….


Ja…het kan niet altijd feest zijn! Als we over een paar jaar gaan vertrekken moeten er nog heel wat klussen plat. Dus dit weekend was het even geen zeilpret maar aan de bak om Zahree weer wat meer vertrekkersklaar te krijgen. Ik weet het niet hoor…. de thuiswedstrijd van Ajax MOEST vanwege seizoenskaarten natuurlijk geconsumeerd worden dus al had ik op mijn kop gaan staan, uitvaren doen we dan niet! Dat was dus op zaterdag. Zondag en maandag waren voor de boot. Twee klussen op het program; meer isolatie aanbrengen in de motorruimte waar de arme accu's en inverter zwaar lijden onder al te grote hitte als we op de motor varen en het kaalhalen van de houten lijst op de kajuit opdat we deze in een ander soort lak kunnen zetten. Op de Zahree was al het lakwerk met twee-componenten lak gedaan. Daar zijn wij niet al te dol op. Het is prachtig als het nog onbeschadigd is maar zodra er ook maar iets mee is komt het er met vellen tegelijk afzetten. Je kunt het ook niet even bijwerken. We gaan nu over naar Woodskin, een lak die flexibel is en blijft en overgelakt kan worden zonder schuren. Te mooi om waar te zijn bijna. Dit is een één-component lak dus geen gedoe met mengen en precieze verhouding ed.
De zondagklus was een eerste test voor onze zware naaimachine, de Sailrite, die we net gekocht hebben die ook mee op reis moet en waar we veel van verwachting bij bijv. schade aan de zeilen of het maken van nieuwe huiken en regen- of zonnetenten. Hij rost overal doorheen, vele lagen stof, leer etc. zonder een krimp te geven. Dat mocht hij nu laten zien. Het isolatie materiaal dat we vorig jaar via Marktplaats van iemand hadden overgenomen had steenwol aan de binnenzijde. Tenminste…dat hopen we maar want het jeukte als de hel op handen en armen. Maar het zit erom en nu maar afwachten of het wat scheelt in de motorruimte…

in de motorruimte gaat de isolatie om een aantal afvoerpijpen 

aan het werk met de krachtpatser Sailrite

ook om de koelwater-afvoerbuis van de motor. Zal het schelen?


Maandag stond in het teken van de Goede Samenwerking. Ik bediende de verfbrander om de lak los te 'weken' en Herbert er met de schraper voorzichtig achteraan. Viel niet tegen. Hard gewerkt maar binnen een dag hadden we de hele lijst mooi kaal.
klus plat!
Nog een beetje afwerken en dan kan de nieuwe laklaag erop. We gaan zo al het houtwerk op Zahree aanpakken. Het wordt er ook mooi roodkleurig van uiteindelijk.
links het het is....rechts hoe het wordt....

Erg leuk om de Zahree helemaal tiptop te maken. Het is een mooi schip en verdient goed onderhoud. Moe maar voldaan raceten we om vijf uur naar huis om lekker bij mijn zus aan te kunnen schuiven. Veel gedaan dit weekend!
Tot gauw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten