Pagina's

maandag 6 februari 2017

Dag 3.
Zondag 5 februari. Alweer zo'n heerlijke zeildag! De zon zien we bijna de hele dag en maar af en toe schuift er een wolk voor. Hoewel het warm is, is het geen klamme warmte meer. Maar wel is echt ALLES weer zout geworden. Het plakt in dikke korrels aan de bank aan dek. Aan de houten reling...alles waar je je aan probeert vast te grijpen is glad van het zout. Dus moeten we een anti-zout regime voor de kajuit gaan voeren; voeten afspoelen voor je naar binnen gaat. Slippers voor de paar stappen van dek douche naar kajuit..het is weer even wennen.
Overdag hebben we om de beurt nog wat slaap gepakt. Verder niet veel gedaan dan een beetje lezen met onderbreking van wat voer erin als de maag knort...veel water drinken...af en toe wat zeil erbij en eraf om maar niet te hard te gaan...we willen morgenochtend liefst bij daglicht in de Pirate Bay aankomen. Zoals het er nu voor staat gaan we nog steeds iets te hard. Met dubbel rif in grootzeil en alleen de stagfokken nog steeds 6 knts. We zijn begonnen aan de laatste 50 mijl. We kunnen als we vroeg zijn buiten de eilandjes om en anders er tussen door.. we zien wel. Voorlopig was het een relaxte oversteek...een vanuit het boekje!
Mijn wacht tot 12u vannacht is een half uurtje oud...Iets meer uitkijken want we kunnen wel een vissersbootje tegenkomen denk ik. Verder erger ik me dood aan het hemeltergende gekraak van de hoofdmast bij de dekdoorvoer. Tijd dat we in Tobago mussenstag en triatic laten inkorten zodat we de mast vrij in het gat kunnen stellen. Toch erg jammer dat de tuiger daar de fout is ingegaan!
Maar goed..op alle boten is wel wat.. Verder is het water van de tank van een bedenkelijk kleur. We vrezen bezinksel dat makkelijk ontstaat door de warmte en nu omgewoeld is doordat we heen en weer gaan. Zal wel weer naar de bodem zakken als we voor anker liggen. Gelukkig hebben we nu een dubbel filter zodat het drinkwater goed blijft.  Maar het wordt ook weer een klus die gedaan moet worden;  reiniging van de watertank!
Eerst gaan we straks genieten van de rust na de oversteek. Inklaren moet hier wel meteen gebeuren anders heb je direct de autoriteiten op je boot. Als het even kan zadelen ze je op met een extra betaling van 40 euris voor overtime..mij benieuwen of je daar dan een bonnetje van krijgt 😉!
We gaan het allemaal wel horen van alle Nederlandse schepen die er al liggen. We zien ze morgen allemaal weer;  Agaath,  Freya, Tsuru  (hoewel ze morgen gaan vertrekken), Bojangles,  Bluenose! Zin in! Super gezellig! En misschien gaan we nu wel voor het eerst echt duiken! Daar hebben we nu juist al die spullen voor aan boord! Spannend!
Nu is het net na 6u plaatselijke tijd..weer een uurtje vroeger. We liggen net voor anker en het is licht geworden. De aankomst in het donker was spannend..Wat meer wind met het ronden van de kaap...er moest gegijpt worden. Maar alles ging goed behalve een ankerketting die naast z'n gootje ging. We liggen en zien alle Nederlandse boten...iedereen nog in diepe rust. Wij zo ook nog eventjes. In een bed dat gewoon horizontaal blijft en lekker breed! Gauw Herbert nog even assisteren.
Dit is weer het einde van het oversteek-blog.  Voorlopig even NIKS!

Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten