Pagina's

zaterdag 4 februari 2017

Dag 2
Zaterdag 4 februari. Suriname ligt alweer een heel eind achter ons en we stuiven keihard recht op ons doel af, Tobago. Iets te hard misschien want als het zo door gaat komen we midden in de nacht bij Tobago aan. Daar is een smalle doorgang van enkele honderden meters breed met aan beide zijden van diep water verraderlijke rotsen waar je liever wat eyeball navigatie doet. Maar ach...dat is nog 2 dagen verderop. In feite zijn we nu net over de helft. Buiten is het weer donker en hoewel de maan wel zou willen bijlichten gaat hij meestentijds schuil achter wolken. Herbert heeft met invallen van de schemering een rif in het grootzeil gestoken. Zo maakt de aantrekkende wind bij squalls ons het leven in de nacht niet zuur. Geen overbodige luxe want alweer geven de gribfiles veel te weinig wind aan. Er staat zo'n 8 knts meer. Dus is de snelheid geen 6 knts zoals gepland maar 8...ach luxeprobleempje. 🙄
Vandaag was weer een super zeildag. Zonnig en met steady windje 4. De stuurautomaat doet het werk en we hangen wat te lezen...doen een tukkie.. maken yoghurt...hangen nog wat...toastje + colaatje = de borrel...en dan is het weer avondeten tijd..afwas...generator laadt accu's bij en gaan we weer nacht shifts draaien.  Langzaam komen we weer in het ritme van de oceaan.
Vandaag geen avond netje over de ssb want vanochtend hoorden we van Joke van de Bluenose en Donatien van de Agaath dat er ge-bbqt wordt hedenavond. Wij JALOERS! Dat missen we toch maar! Ach..onze tijd komt nog wel..
Oké..eventjes de plotter checken en een blik naar buiten werpen...elke 15 minuten doe ik dat...
Zo..weer terug..alleen een tanker op tegenkoers die naar Paramaribo gaat..zit nog 12 mijl tussen hoor!
Verder is er nu niet veel meer te melden.  Ik zit hier nog wel even..tot 12 uur vannacht. Dan mag ik 3 uurtjes pitten. Pfffffff.
...... en voorbij is m'n slaapwacht! Nu in het stikdonker zitten tot 6u. De maan is allang onder gegaan.
Niks bijzonders zei mijn betere wederhelft bij de overdracht. Maar eigenlijk is het sowieso zeer bijzonder dat Zahree met behulp van een computer zichzelf over dit kolkende zwarte water stuurt! En dat wij gewoon lekker in het dekhuis zitten en kunnen volstaan met om het kwartier even een controle. Toi toi Zahree! Houd vol!
13 mijl ten noorden van ons vaart vrachtschip Jay. Bestemming Puerto Bolivar met ruim 13 knts snelheid voorbij. Zou zomaar kunnen dat dit schip op Findship of een andere app laat zien waar we nu zeilen!
Nog 177 mijl te gaan. Positie 9°19'33N 58°21'92W. En dat op zondagochtend 03.15 u.
Tot gauw...waarschijnlijk tot vanavond.


Sent from Iridium Mail & Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten