Pagina's

maandag 4 juni 2012

Weekend met Eric en Greetje

Eric schreef het al op Facebook: 'Ik bereid mij voor op een weekend zeilen op de Zahree. Ik ben aangenomen als 1e stuurman!'
Dat vond ik leuk hoor: varen met gasten die dat wel zien zitten...flink aan de bak!
Mijn reactie: 'o jaaaaa? Wie heeft jou aangenomen? Dat komt goed uit. Ik ben vreselijk gehandicapt aan de schouder. Dus je bent ook meteen aangenomen als kok, dekzwabber, manusje-van-alles. Wijn-opentrekker en inschenker....je krijgt het heeeel druk!'
Want ik zit met een vreselijke slijmbeursontsteking in mijn linkerschouder...nog een verlate complicatie van mijn duikeling van de menwagen! Ik heb er donderdag een injectie in gekregen. De ergste pijn is weg maar mijn arm hangt er bij als een dood vogeltje :(
Eric weer: 'Houd stand , mjin kind! Wij trekken de zeilen aan en varen strak voor de wind!'
Hahaha...weet hij veel...dat je voor de wind je zeilen juist laat gaan. Nog veel te leren, dus!

Vrijdagavond waren de schipper en zijn gehandicapte maatje al aan boord. Matig met alcohol voor mij vanwege de medicijnen. Niet leuk!!!!!
Zaterdagochtend...ontbijtje zonder koffie. Aaaaaaaaahhhh...koffie op...kan NIET...gauw Eric en Greetje gebeld die nog gauw wat pakken konden halen.
Toen ze er waren snel ons caffeine tekort aangevuld en op pad. Greetje wist goed van wanten door de marifoon...de brugwachter mopperde wel op haar...er zit een brom op onze marifoon. Wat is dat nu weer voor een storing? Weer wat voor de techniekman op zijn lijstje!
Even een stukje de Amerikahaven ingedraaid om tegen de wind het grootzeil omhoog te draaien. De havendienst was not amused...mogen wij als pleziervaart niet in...ook geen klein stukje. Gauw wegwezen anders een bon van 80 euri's...okeeeeeee sorryyyyyyyyyyyyyyy!
Met een paar knoopjes voortgang richting de Oranjesluizen. Eric en Greetje genoten volop van wat wij eigenlijk niet eens meer waarnemen..hoe leuk dit stukje water is; de havens en de bedrijvigheid van en langs het IJ.
We konden vlot door de sluis en de Schellingwouderburg. Op het IIsselmeer aangekomen bleek de wind zo'n 90 graden gedraaid. Noord-oost geworden, dus was Lelystad geheel niet meer bezeild en te ver weg. De Blocq van Kuffeler dan maar? Schoot allemaal niet erg op maar het weer was fris maar prachtig! Greetje en ik pikten snel de comfort seats in en kropen uit de wind en lieten de heren het stuur en de zeilen. Zalig!
Eerste stuurman Eric neemt zijn taak ZEER serieus


Zelfs De Blocq wilde maar niet dichterbij komen dus zijn we omgedraaid naar de ankerplek van vluchthaven Pampushaven. Plons het anker erin en aan de borrel.
Greetje heeft een heerlijk avondmaal voor haar rekening genomen en de drank vloeide (te) rijkelijk. De afwas was voor de heren, ik was sowieso nergens anders goed voor dan voor wat geouwehoer.
Altijd leuk om naar te kijken...de heren aan de afwas!

's Avonds speelde onze jongens van Oranje dus verplicht voor de tv. Gelukkig een doelpuntenfestijn dus er viel ook voor Greetje en mij nog wel wat te genieten.
Onze jongens van Oranje

We gingen niet lang na het fluitsignaal naar bed waarna voor mij het lichtje totaal uitging. De rosé heeft gewonnen!
Zondag was een beetje een domper wat betreft het weer. Grijs en regenachtig en ronduit koud, maar wel een lekker windje tussen 3 en 4 Beaufort. Na het ontbijt en een gevalletje van overstromende vuilwater tank voorin (bah!) de zeilpakken aan en eerst een klapje richting het Paard van Marken (vuurtoren bij Marken).Greetje: huh...paard? Ja kijk maar....de vorm...lijkt met een beetje fantasie op een paard. Jaja....
Toen zeilden we richting Amsterdam. Brug en sluis, het ging weer allemaal super vlot.
In de volle Oranjesluis


Vaar er maar uit, Greetje!

Op het IJ gingen de lappen nogmaals omhoog. We gingen weliswaar met een slakkengangetje maar hebben praktisch het hele IJ en Noordzeekanaal onder zeil gevaren. De kok van de pannenkoekenboot had medelijden met ons en sjeesde naar buiten met pannenkoeken in folie. Helaas, we waren alweer op achterstand gevaren en buiten gooi-afstand. Wel lief van de kok!
De pannenkoekenboot gaat voor ons te snel..helaas..geen pannenkoeken!
Onze eigen kokkin Greetje had echter ook een zalige lunch bereid dus we hadden het slechter kunnen treffen.
We worden super verzorgd..zoveel lekkers.

Toch ook dit weekend weer een klein gevalletje van schade; het drinkwater bleek helemaal op en dat zorgde ervoor dat de hydrofoor doorbrandde. Mooie gelegenheid om een gewone waterpomp aan te schaffen die kan zonder drukvat. Ook een meter om de hoeveelheid water in de tanks bij te houden moet er nog komen (ook op het to-do-lijstje!). Maar wel weer een paar honderd euro's armer geworden. Zoals Doenja al zei: die boot is een zwart gat...
Achter in de middag meerden we weer af in Nauerna. Kreeg de huid van de boot helaas weer een klein kusje van de steiger. Au...weer een krasje erbij!
Even de laatste dingetjes doen en op naar de verjaardag van neefje Tommie.

Jarige joppie Tommie.

Eric en Greetje waren super gezellige opstappers en regelrechte zeilers in de dop. Ze hebben super bijgedragen zodat mijn arme lamme pootje wat rust kon krijgen. Al is dat niet helemaal gelukt. Auuuuuuu!

Volgende week mogen we vriend Piet-Hein en dochters Marjolein en Dorien ontvangen. Nog een verlaat verjaardagscadeau voor Piet-Hein.


2 opmerkingen:

  1. Zin in! Gaat het al beter met je pootje? Laat je het weten als we nog iets kunnen meebrengen? Tot vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou...het gaat ietsiepietsie beter...maar het houdt niet over. Je hoeft alleen jezelf mee te brengen. De boodschappen doen Herbert en ik waarbij Herbert natuurlijk de pakezel is en ik de relevante aanwijzingen geef!

      Verwijderen