Pagina's

maandag 28 mei 2012

Een druk verjaardagsweekend


Dan krijg je zo'n mooi Pinksterweekend en is de schipper onverbiddelijk: er moet geklust worden. Dus zeilen is er niet bij!
We gingen vrijdagavond na het eten al naar boord. Dan konden we vroeg in de startblokken allerhande dingen doen die nog wachten op iemand die ze een keertje doet.


De partyboot aan de passantensteiger.

De volgende morgen, zaterdag, was ik jarig. Ik kreeg natuurlijk een ontbijtje op bed maar uitslapen was er niet bij…in de benen en aan het werk. Allereerst Herbert enkele malen in de voorste mast hijsen zodat hij een mal kon maken ten behoeve van het blok dat daar moet komen. Daar moet onze nieuwe parasailor straks aan gehesen worden. Dit blok moet goed vrijhangen van de voorstag en de bovenkant van de genua dus Herbert gaat er een extra beslag op maken.
Hoooooooog!!! Op de achtergrond de haven en de partyboot.

Aan de rimpels in zijn voorhoofd kon ik zien dat dit nog een heel gedoe is maar technisch als ie is zal hij er wel wat moois en functioneels van maken. Ook aan de voorzijde van de boegspriet moeten twee blokken komen voor de loef- en de lijschoot. Verder hebben we het nodige lak- , schilder- en plamuurwerk gedaan. Eerlijkheidshalve moet gezegd dat ik voornamelijk voor de catering was, een beetje schuren kan ik nog net…en de logistiek in hij bijhouden van de plekjes. Netjes gemarkeerd met een stukje tape zodat ze makkelijk terug te vinden waren. Daar kreeg ik van de baas een complimentje voor!
Verder heeft de mik van de giek een inkeping gekregen waar een rubberen strip op geplakt wordt. De giek kan dan tijdens het strijken makkelijk op zijn plek gebracht worden en schuift dan niet meer heen en weer. Weer een verandering die het zeilen met een dergelijk groot schip met zijn tweetjes in belangrijke mate gaat vergemakkelijken. Het zijn kleine aanpassingen maar maken een wereld van verschil. De mik is nu ook weer mooi in de lak.

Moet het echt?

Daarna de klus voor de arme schipper; het koude water in om de lijn uit de boegschroef te halen. Met frisse tegenzin maar goed ingepakt ging Herbert het bruine water in. En…viel dat even mee. De boegschroef zit veel minder ver onder water dan gedacht en na enig gepruts was de lijn er weer uit. Herbert kon gaan douchen want echt fris is het water in de haven niet.
Valt erg mee!

Daarna hebben we opgeruimd. Het openingsfeest van de jachthaven na alle verbouwingen die er de afgelopen winter zijn gedaan was al in volle gang. Havenmeester Pepijn en zijn vriendin hadden gezorgd voor een reusachtige partyboot, bier, patatkraam, springkussen. Super georganiseerd en het mooie weer hebben ze dubbel en dwars verdiend. Er waren heel wat mensen.
Patat, bier, springkussen..super gezellig die opening van Jachthaven Nauerna.

Na een patatje en wat lekker koude biertjes gescoord te hebben verscheen plotseling de familie Weigel op de haven. Zij hebben onze goede oude Windveer gekocht, deze tiptop opgeknapt en zijn intussen dierbare vrienden van ons geworden. Speciaal voor mijn verjaardag…zo lief!

Surprise!

Ze bleven ook maar meteen eten en op de boot overnachten. Konden ze tenminste ook aan het bier. Daarna was het wachten op Carla, Herberts zus, en dochter Doenja. Helaas verdwaald…maar ze arriveerden toch nog na zeker een omweg van een uur.
Florian draagt de tas van Doenja...loodzwaar door huiswerk! Echt geen kleren mam!

Super gezellig geborreld en daarna de rookoven aan en een beetje improviseren met de extra eters. Ik denk niet dat iemand tekort had, al helemaal niet wat betreft de wijn en het bier.
Borreltijd.

Na het eten ging Carla weer op huis aan. Doenja bleef ook; zij wilde de volgende dag wel lekker gestrekt in de zon op het dek.
De schipper wordt voor de nacht uit de master bedroom verbannen naar de bank in het dekhuis. Doenja wil door het bezoek niet slapend in de kajuit aangetroffen worden. Ze wil UITSLAPEN!!!!
Foto van de slapende roosjes..gemaakt door de verstoten schipper.

Zondag niet al te vroeg op. Met z'n allen aan het ontbijt en de familie Weigel vertrok daarna richting hun eigen scheepje in Biddinghuizen. We hopen ze over twee weken te zien ergens aan het IJsselmeer We willen nu wel eens de totaal blits geschilderde Windveer zien! Herbert en ik een beetje weer aan het klussen. Doenja installeerde zich met schoolboeken aan dek.
Bruine benen? Mooi uitzicht?

's Avonds een wandeling in het natuurgebiedje naast de gifberg gemaakt met twee snotterende, niezende en ogentranende arme zielen (ikke niet!). Hooikoorts!

Moet dat wandelen echt mama?

Tweede Pinksterdag, vanmorgen dus, gingen Doenja en ik na het ontbijt naar de manege. Paard Mette ophalen die een maand eerder op vakantie mag naar de wei. Ze heeft een aangedane pees en die moet herstellen. Herbert verdween de machine kamer in en was er van overtuigd dat ie zich wel weer de hele dag kon vermaken met allerlei wachtende klussen.
Wat...? Al dit gras voor mij?


 
De buurtjes van Mette, Nifty en haar veulen Utah

Doenja en ik hebben Mette naar de wei gebracht. Ze dook dolgelukkig met haar neus in het frisse groene gras en trok zich weinig aan van de andere paardjes. Dus geen knokpartij daar en al snel konden we weg. Trailer naar stal brengen, Doenja thuis afleveren en weer naar Nauerna waar Herbert nog erg druk was. Laatste klus van de dag…de bilge achter leeg maken en dat was wel eens nodig. Een liter of 60 kwam er wel uit denk ik! Ik heb nog even de boel weer opgeruimd. Volgende week varen Eric en Greetje mee. Super gezellig…maar ik denk niet dat we dan van dat prachtige weer krijgen. In ieder geval gaat het weer een stuk kouder worden. Zitten we straks weer met het kacheltje aan!
In ieder geval is er veel gebeurd! Nog een wijntje en een biertje in de zon op het voordek en op naar huis! Morgen weer aan het werk voor de baas….. tot volgende week, Zahree!!!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten