Pagina's

zondag 26 januari 2014

Gebeurt er nog wat?

Gebeurt er nog wat op de Zahree?
Ja hoor...er wordt hard gewerkt om een echte vertrekkersboot van haar te maken. De schroefasgenerator doet op een haartje na (waarschijnlijk) wat hij moet doen. Dat kunnen we pas testen onder zeil. De twee nieuwe ankerlieren zijn in het voordek gelast, alles is aangesloten en de ankers kunnen nu beiden elektrisch bediend worden. En het werkt precies zoals Herbert het had uitgedacht! Nog even een beschermstrip op de voorste nagelbank maken; daar loopt de ketting van het Rocna-anker iets tegenaan.
Maar een knappe storm die ons nu nog van de plek krijgt met twee ankers uit! We verwachten er veel van. Maar ook de nieuwe ankers kunnen zich pas bewijzen als we weer varen.
Oeps..nog een gat in het voordek voor de tweede ankerlier.

Beide ankerlieren weer netjes in het dek gelast.
Het Rocna-anker op zijn definitieve plek.

Het is wel een een uitsteeksel om rekening mee te houden.

Alleen nog maar de ketting voor het hoofdanker in de ankerbak.

Zo ziet de Zahree er nu uit aan stuurboordzijde.

Verder allerhande klussen die een boot vraagt. Wat lekkages kwellen ons en het is nog een zoektocht. Hoe heet het ook alweer? Koop een boot...werk je dood...Koop een grotere boot, ben je nog eerder dood!

Maar genieten doen we er ook volop. We hebben de één na laatste dag van het jaar de voltallige bemanning van de Xiu thuis ontvangen. We ontmoetten hen afgelopen zomer op Guernsey en later Herm waar Koen ons zo lief uitnodigde om bij ze aan boord te barbecueën. Het was super gezellig met Igor, Hannelore en hun kinderen Koen en Jasmijn. Koen en Jasmijn waren dol gelukkig weer eens met die grote 'kinderen' spelletjes te kunnen spelen. Zoveel verhalen over hun reis en zoveel waardevolle info voor ons voor als wij gaan. Na een nachtje logeren was het jammer om ze weer uit te zwaaien maar we gaan gauw hun kant op voor een tegenbezoek!
Koen en Jasmijn houden Els en Rutger goed bezig.

We hebben Igor en Hannelore heel veel te vragen.

Het is genoeglijk warm op de Zahree met de kachel aan. Ook als de wind loeit door het want en het water tegen het schip klotst slapen we heerlijk. Nu de plannen om al na de zomer definitief aan boord te gaan verblijven en zo plek in de Wessel Ilckenstraat te maken voor Thijs en Olesia, steeds vastere vormen aan te gaan nemen, wordt het allemaal steeds 'echter'! Het voelt niet meer als weekenden maar als wonen! Op onze trouwdag zijn we uit eten geweest in Assendelft en daar op de Bromptonnetjes naar toe gepeddeld; dat voelde al heel echt. Laatst met Thijs, Olesia en Doenja naar de film in Zaandam; dat wordt natuurlijk onze vast bioscoop dan!
Naar de Wolf of Wallstreet in Zaandam

En onlangs zijn we doorgezakt in de Long Beach, de kroeg annex restaurant van onze jachthaven. Nieuwe mensen hebben we leren kennen en we gingen wat zwalkend en te laat terug over de steiger. Ook leuk! Gisteren ontvingen we de moeder van Olesia, Marina en vriend Roald, en Thijs, Olesia en Rutger op de Zahree. Zusje Laima van Olesia was ziek. Zielig want nu was ze eenzaam thuis en ging al de gezelligheid (en lekkers) aan haar voorbij. Volgende keer is ze erbij! Olesia had met wat hulp van de jongens heerlijke hapjes gemaakt. Wat was het weer gezellig!
Er wordt hard gewerkt aan de hapjes.

Mmmmmmm en super gezellig!

Het stormde weer als een dolle en bij vertrek hoopten we maar dat ons bezoek niet van de steiger zou waaien. Vanochtend is de zwaardere ketting op het hoofdanker gegaan en kunnen we daadwerkelijk weer op pad. Heerlijk vooruitzicht om eind februari een week te gaan varen. Of eerder als de winter weg blijft....

2 opmerkingen:

  1. Hè, van mij mag het nog wel even duren hoor, ik mis jullie nu al na het lezen van al die plannen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Ju...je hebt toch voor altijd een mooi vakantieadres? ;)

      Verwijderen