Pagina's

dinsdag 19 november 2013

Er werd ook nog gevaren

Na de zeilreis naar de Kanaaleilanden werd er nog maar af en toe een weekend gevaren.
Te weinig naar mijn zin. Maar de klussenlijst is nog lang en april 2015 s ook weer niet ZO ver weg.

Het weekend van 28 augustus hebben we bij zeer licht weersomstandigheden met ons Rocna anker gelegen in Pampushaven en zijn we de Risban van Karin en Martin tegemoet gezeild en samen weer terug gezeild naar Pampushaven. We hebben een smadelijke nederlaag gelegen. Wat ging de Risban hard met hun nieuwe zeil en wat bleven wij vreselijk achter. Wacht maar Risban...tot wij ons nieuwe tuig hebben en we weer recht in het water liggen! We missen nu het gewicht van één anker (verloren bij deKanaaleilanden) en missen ook veel ballast wat straks weer beter zal zijn. Nu lagen we erg achterover in het water en wil de boot niet erg lekker zeilen. Het water lijkt wel aan haar achterste te plakken. Maar we gunden de Risban haar overwinning van harte, hoor! En wat was het weer gezellig met Karin en Martin.

De 24 uurs Race is begonnen op vrijdag om 18 uur en we dreigen de aanstormende schepen in de weg te gaan liggen. Dan maar even overstag.

De Rocna vond het nodig de hele bodem mee omhoog te nemen. De schipper is not amused! Aangezien we voor dit anker nog geen ankerbeslag hebben trekken we het omhoog aan de boom. Wel een gedoe hoor!

Wat een vieze bende al die klei uit de polder.

We varen de Risban tegemoet.

Karin en Martin stuiven ons voorbij.
Hier kun je goed zien hoe vreselijk achterover we in het water liggen.

Erop en erover!

Het weekend van de 21ste september varen we met heel weinig wind maar ik met erg veel slaap naar Lelystad waar we eigenlijk weer niks kopen in het kleding-Eldorado Bataviastad.
Maar met de zelfontspanner leggen we vast dat een wijntje er altijd wel in gaat. Een borrelhapje ook trouwens.

Het weekend van 9 november varen we zaterdag naar Hoorn en zondag weer terug naar Amsterdam en meren af voor de brug van Nauerna. De winterdienstregeling is weer ingegaan en dat betekent dat op zondag al om 12 uur 's middags voor het laatst gedraaid wordt. Raar maar waar! Gelukkig zijn we maandag vrij en gaan we maandagochtend door de brug en meren weer af op ons plekkie.

Beide dagen is het super zeilweer. Hoewel het weer onbestendig is en rond ons donkere luchten dreigen en her en der boven Noord-Holland en de polder fikse buien tot ontwikkeling komen houden wij het praktisch droog. Het begint wel al echt koud te worden. Maar soms schijnt het zonnetje uitbundig en warm je weer even op. Zaterdag meren we in Hoorn in de Binnenhaven af en na een wandeling waar we overigens wel nat worden, eindelijk goede zeillaarzen kopen van Henri Lloyd! Geen koude en natte voeten meer voor ons. Daarna gaan we lekker uit eten bij de Bontekoe. De afspraak met Lucas en Liesbeth loopt helaas mis. Het zou voor hen te laat worden om nog bij ons aan te schuiven. Lekker vroeg naar bed en zondag al vroeg op pad. De wind is meer naar het noordwesten gedraaid. Komt dat even goed uit! We moeten nog een uurtje op de motor om de afspraak met Doenja (ze komt eten) nog op een enigszins christelijk tijdstip te kunnen halen. Maar ook dat lukt en we eten gezellig. Daarna taait onze jongste weer af richting het Amsterdamse en wacht ons de afwas en het bedje.

Regen boven Almere.

Daarachter klaart het op; dat weer krijgen wij.

Ook blauwe luchten in de verte.

Maar in Noord-Holland houden ze het ook niet droog.

Met zon weg uit Hoorn.

Mooie luchten geeft dit weertype.

Immense wolkenpartijen.

Iets vriendelijker weertje.

Het wordt nog zonnig.

Toch niet helemaal; we vluchten even naar binnen.

Weer een felle opklaring en de wind trekt weer wat aan.

We hebben er weer lekker de gang in.

Het was weer een heerlijk zeilweekend. Maar eens kijken of we nog wat weekenden mee kunnen pakken in de winter! Vrijwilligers mogen zich melden hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten